Over ons
Stichting NAHkracht Brabant is in juli 2020 opgericht. We putten echter uit ruim 10 jaar ervaring met samenwerking met coördinatoren hersenletselnetwerk, organisaties en professionals. Met het oprichten van de stichting heeft de inzet van ervaringsdeskundigheid in Brabant een eigen entiteit gekregen. Wij ontwikkelen NAH-ervaringsdeskundigen door trainingen en organiseren hun inzet op verschillende plaatsen in de regio. Onze ervaringsdeskundigen kunnen hun ervaringsperspectief inbrengen en op deze manier mensen met NAH en hun naasten ondersteunen bij het hervinden van het gewone leven met een goede kwaliteit.
Stichting NAHkracht Brabant werkt met een onbezoldigd bestuur.
Zakelijke gegevens Stichting NAHkracht Brabant:
Postadres: Bendastraat 63, 5011 TB Tilburg
RSIN: 861483091
Stichting NAHkracht heeft de ANBI status (Algemeen Nut Beoogde Instellingen). Dit betekent dat de bijdragen aan onze stichting fiscaal aftrekbaar zijn bij de inkomstenbelasting.
Kamer van Koophandel: 78649692
Bestuur stichting NAHkracht Brabant
Ik ben 65 jaar en ben vanuit een directiefunctie bij Libra Revalidatie & Audiologie, met pre-pensioen gegaan. Al vrijwel mijn hele professionele leven heb ik direct (als fysiotherapeut) of indirect (vanuit diverse managementfuncties) voor en met mensen met hersenletsel gewerkt. Het gaat dan om mensen met dementie en kinderen/jongeren en volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze ervaringen hebben mijn warme belangstelling wakker gemaakt, voor de problemen waar mensen met hersenletsel mee kampen.
Nu ik met prepensioen ben zet ik mijn ervaringen graag in binnen de stichting NAHKracht Brabant. Het belang van de beschikbaarheid van goed getrainde ervaringsdeskundigen voor mensen met hersenletsel is enorm. Zeker in deze tijd waarin de beschikbaarheid van zorg erg onder druk staat en het belang van een goede ondersteuning middels ervaringsdeskundigen steeds duidelijker wordt.
Voor meer informatie over mezelf verwijs ik naar mijn LinkedInn profiel:
https://www.linkedin.com/in/ben-van-den-brand-248925b/
Ik ben getrouwd, vader van een volwassen tweeling en trotse grootouder. In 2007 heeft onze dochter als gevolg van een ernstig ongeval NAH opgelopen. Haar meedoen in de maatschappij is niet vanzelfsprekend geweest, zeker niet het in het vinden van passend werk. Daarom ben ik in 2014 gestart met Spirit2Work, waar ik jongvolwassenen ondersteun in hun dromen en wensen en waar het kan naar passend werk begeleidt. Daarnaast ben ik actief als bestuurslid in diverse stichtingen, al dan niet met een verbinding met NAH.
Ik vind het belangrijk dat jongvolwassenen met NAH hun rechtmatig plekje in de samenleving en op de arbeidsmarkt krijgen. Met mijn ervaring als bestuurslid maar zeker ook als vader en naast betrokkene breng ik mijn ervaringsdeskundigheid graag in bij de Stichting NAHkracht Brabant.
Sinds juli 2020 ben ik als vice voorzitter en secretaris, bestuurslid van Stichting NAHkracht Brabant.
Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en zes kleinkinderen. Op 16 sept 2005 veranderde mijn leven door traumatisch hersenletsel.
Voorheen was ik docente wiskunde, nu zet ik mij in als vrijwilliger voor mensen met NAH.
Als cotrainer geef ik samen met een professional trainingen aan mensen met NAH. Verder ben ik coördinator van de Pool gecertificeerde Ervaringsdeskundigen NAH ZO Brabant en ben ik lid van de Klankbordgroep NAH in Eindhoven.
Daarnaast breng ik mijn ervaringsdeskundige kennis in bij het NAH Netwerk ZO Brabant.
Sinds juli 2020 ben ik als penningmeester bestuurslid van Stichting NAHkracht Brabant.
Oud netwerkcoördinator van het NAH Netwerk Zuidoost Brabant. Het NAH Netwerk Zuidoost Brabant bestaat uit een samenwerking van 18 partners ( regionale zorgaanbieders) en een klankbordgroep bestaande uit mensen met NAH of hun partners met een adviserende rol richting dit samenwerkingsverband. Het doel is de zorg voor mensen met NAH en hun naasten met name in de chronische fase te verbeteren.
Het leven na hersenletsel kan behoorlijk veranderd zijn in vergelijking met voor het letsel. Ondersteuning bij het omgaan met deze veranderingen is afhankelijk van wat je nodig hebt op dat moment. Het kan zowel vanuit de formele zorg komen ( huisarts, psycholoog, gehandicaptenzorg, ggz ) maar zeker ook uit de informele hoek ( mensen uit je eigen omgeving, lotgenoten, ervaringsdeskundigen).
De betekenis van ervaringsdeskundigen in dit proces wordt steeds zichtbaarder en belangrijker. En hier zet ik me graag vol voor in.
Moeder van een zoon, schoondochter en twee schattige kleinzonen.
Helaas kan mijn man dit niet meer meemaken; hij is overleden.
Sinds juni 2008, toen ik getroffen werd door een herseninfarct, heb ik na een flinke periode van revalidatie en herstel, mijn werkzaamheden als vrijwilliger opgepakt. Mijn streven daarbij is dat mensen met hersenletsel een zinvol bestaan kunnen opbouwen en mee kunnen blijven doen in de samenleving.
Daar zet ik me de laatste jaren samen met andere (familie-) ervaringsdeskundigen voor in, als coördinator van de Pool Ervaringsdeskundigen NAH Midden Brabant. Tevens begeleid ik een Lotgenotencontact in Tilburg en omgeving.
Ik ben moeder van 3 dochters en 1 zoon en heb 3 kleinkinderen.
In 2011 heb ik een herseninfarct gehad. Dat heeft mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet. Ondanks dat je niets aan mij kunt zien, heb ik last van onzichtbare beperkingen. Die ervaar ik zowel in mijn werk als in mijn privéleven. Maar ik ben blij dat ik mijn werk, zij het met beperkingen, nog steeds met veel passie kan doen. En ook met mijn 4 kinderen en 3 kleinkinderen kan ik gelukkig nog steeds mijn moeder- en omarol vervullen. Als coördinator Dorpsgericht Werken in de gemeente Drimmelen, ben ik een spin in het web tussen bewoners, gemeente en iedereen die in onze gemeente woont en werkt.
Nu ben ik in West-Brabant bezig met het opzetten van een ervaringsnetwerk voor mensen met NAH samen met twee anderen. Op dit moment heb ik gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van o.a. ziekenhuizen, revalidatiecentrum en zorginstellingen. Er is heel veel enthousiasme bij de partijen die ik gesproken heb en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we in West-Brabant ook een goed ervaringsnetwerk voor mensen met NAH weg kunnen zetten. Er is al een aantal mensen die na het volgen van de training “Eye-Opener” meedraaien in intervisiegroepen.
In augustus 2018 werd ik, in 1 dag tijd, getroffen door 5 kleinere herseninfarcten. Hierdoor werd mijn leven volledig overhoop gehaald en ging niets meer zoals ik het voorheen gewend was. De periode na het hersenletsel was een tijd van zoeken naar de juiste hulp en op zoek naar een nieuwe invulling van mijn leven.
In 2022 hoorde ik van stichting NAHkracht Brabant en ben via de stichting de cursus NAH-ervaringsdeskundige gaan volgen. Ik verdiepte me in wat de stichting wil bereiken en werd al snel enthousiast!
Sinds november 2023 ben ik bestuurslid bij de stichting en ben ik regiocoördinator voor Noord-Oost Brabant, samen met Paul van Gellecom. Onze belangrijkste doelen voor de komende tijd zijn het netwerk opbouwen en verder uitbreiden en beter zicht krijgen op onze doelgroep.
Ik ben alleenwonend en heb een lat-relatie, 46 jaar oud. Ik heb 2 fantastische huisgenoten: mijn hond Jens en mijn kat Juultje.